Ar kremavimo paslaugos dažnas pasirinkimas Lietuvoje?

Užsienyje kremavimo paslaugos pasirenkamos vis dažniau. Ar lietuviai taip pat renkasi šias paslaugas? O gal visgi prisibijo naujovių? Galima pastebėti, jog vis dažniau lietuvių renkasi kremavimo paslaugas. Keisčiausia tai, jog nepaisant to, kad vyresni žmonės neretai nemėgsta pokyčių ir dažnai renkasi tai, kas yra įprasta, galima pastebėti, jog net ir vyresnioji žmonių karta pozityviai žiūri į kremavimo paslaugas ir dažnai sutinka, jog jų kūnai būtų kremuoti. Tad galima teigti, jog kremavimo paslaugos ne tik dažnai pasirenkamos Lietuvoje, bet ir vis daugiau žmonių renkasi šias paslaugas.

Kodėl lietuviai renkasi kremavimo paslaugas?

Lietuviai renkasi kremavimo paslaugas dėl kelių priežasčių. Visų pirma, kremavimas kainuoja pigiau, nei įprastas laidojimo variantas. Todėl galima pastebėti, jog kai kuriais atvejais kremavimo paslaugos pasirenkamos vien dėl galimybės sutaupyti. Laidojimo namai pastebi, jog kai kuriais atvejais žmonės renkasi kremavimo paslaugas ir dėl to, nes tai tiesiog yra patogiau. Nereikia skubinti proceso, nes kūnas kremuojamas, todėl nustoja irti. Kremavimo paslaugos kartais pasirenkamos dėl to, nes tai vienintelis pasirinkimas. Pavyzdžiui, jei artimas žmogus žuvo tragiškoje avarijoje, gaisre, tuomet kūnas gali būti stipriai sužalotas. Tokiais atvejais žmonės neretai renkasi kremavimo paslaugas, jog nereikėtų žiūrėti į sužalotą mylimo žmogaus kūną laidotuvių metu.

Kada reikia laidoti urną?

Kai kūnas bus kremuotas, pelenai bus suberti į urną. Kada ją laidoti? Tai kiekvieno pasirinkimas. Kai kurie laidoja urną iš karto, kai tik gauna, kadangi nori atsisveikinti su mylimu žmogumi kuo greičiau. Kiti nenori skubėti ir kurį laiką laiko urną namuose ar kitoje vietoje, jog galėtų dar pabūti su dalele mylimo žmogaus. Retai, bet pasitaiko, jog žmonės laiko urną net kelerius metus ar ilgiau namuose. Žinoma, kai kurie nori apskritai urną pasilikti ir antkapį palieka be mylimo žmogaus kūno pelenų. Pelenus kai kurie išbarsto mylimo žmogaus pasirinktoje vietoje, jei šis to pageidavo. Tad kremavimo paslaugos tuo ir paklausios, jog galima patiems rinktis, kada ir kaip laidoti pelenus.

Author: Deimante