Darbas su individualios veiklos pažyma: kaip pradėti ir ką reikia žinoti?

Norite pagaliau pradėti dirbti sau? Tokiu atveju šis straipsnis yra puiki pagalba, kuri gali padėti Jums kur kas paprasčiau daryti tai, kas labiausiai tinka ir patinka.

Galiausiai, pradedant bet kokį darbą labai svarbu, kad jam būtų tinkamai pasiruošta. Štai reikia ir Jums pasirūpinti, kad būtų veikla vedama legaliai. Tokiu atveju dažniausiai geriausias pasirinkimas yra individuali veikla pagal pažymą. O ką reikia apie ją žinoti?

Reikia išrašyti sąskaitas

Labai svarbu, kad vykdant veiklą būtų tinkamai tvarkoma buhalterijai. Jai pirmiausia reikia išrašyti sąskaitas faktūras. Tai galima daryti rankiniu būdu, tačiau retas renkasi šią opciją, kadangi ji yra ne tik nepatogi, tačiau ir reikalauja labai daug laiko. Kur kas geresnis pasirinkimas yra saskaita123.lt sistema, kuri padeda sutaupyti daug laiko ir sistemingai matyti išrašytas sąskaitas ir jų dažnumą.

Deklaravimas – kas mėnesį arba kartą per metus

Taip pat vykdantys veiklą gali rinktis – ar jiems labiausiai tinka deklaravimas kartą per metus arba kas mėnesį. Nors dažniausiai daugelis renkasi kartą per metus, kadangi tai atrodo kur kas patogiau, tačiau mes labiausiai siūlome kartą per mėnesį, kadangi tokiu atveju kur kas paprasčiau ir esamuoju metu yra gaunamos socialinės garantijos, kurių reikia. Juk tai yra mūsų savisaugos garantija.

Pirmi metai gali būti nemokami

Džiugu ir tai, kad Sodra kartu su VMI suteikia galimybę pirmus metus nemokėti VSD ir PSD mokesčio nuo pelno. Tai yra taikoma tik tiems asmenims, kurie pirmą kartą vykdo veiklą nuo 2018-ųjų metų. Esame tikri, kad tokiu atveju sutaupysite, ko reikia pačioje pradžioje. Tiesa, socialinės garantijos nebus gaunamos taip pat.

Socialinės garantijos

Galiausiai, mokant mokesčius taip pat būsite draustas. Ką gausite dirbdami pagal šią pažymą? Pirmiausia, tai bus kaupiama pensija. Taip pat bus galima gauti nedarbingumo išmokas ligos atveju. Svarbu ir tai, kad gaunamos išmokos esant dekrete arba VPA.

Veiklos įsiteisinimas yra tik smulkmena. Šiuo metu informacijos yra labai daug, tad esame tikri, kad kiekvienas galės viską padaryti ne tik greitai, tačiau ir teisingai. Kur kas svarbiau yra rasti klientų ir tuo pačiu nuolatos tobulintis, kad visada būtų kam savo paslaugas parduoti.

 

Author: Deimante