Kaip elgtis, kai skolininkas atsisako grąžinti pinigus?

Pinigų skolinimas gali būti pelninga investicija. Visgi tik tuomet, jei skolininkas moka įmokas ir grąžina skolą pagal susitarimą. Priešingu atveju gali tekti ne tik prarasti pinigus, bet ir sugaišti daug laiko. Deja, būtent su nemokiais skolininkais labai dažnai tenka susidurti lietuviams. Ką tokiu atveju daryti? Kur kreiptis? O gal tiesiog padovanoti pinigus skolininkui ir daugiau neinvestuoti į skolas? Štai naudingi patarimai, ką daryti ir ko nedaryti.

Bandykite susitarti

Jei skolininkas praleido vieną ar kelias įmokas, reikia ieškoti priežasties, kodėl taip įvyko. Supraskime, jog visi esame žmonės ir kai kuriais atvejais įvyksta nemalonios situacijos, kada išties tenka praleisti įmokas dėl liūdnų priežasčių. Jei skolininkas praleidžia įmokas pirmą kartą ir iki tol mokėjo viską pagal sutartį, tuomet verta susitarti su juo ir ieškoti sprendimų. Žinoma, jei turite tam noro ir laiko. Jei ne – tuomet ieškokite kitų būdų, kaip susigrąžinti pinigus.

Nešvaistykite laiko ir nesikreipkite į teismą

Vienas iš variantų – kreiptis į teismą ir tokiu būdu bandyti susigrąžinti pinigus. Visgi tai ne visada yra sėkminga. Tenka pripažinti, jog teismai yra brangūs, na, o išlaidos kai kuriais atvejais gali būti didesnės net už pačią skolą. Ką jau kalbėti apie laiką, kurį sugaišite. Be to, teks patirti daug streso. Tad tikrai galite atrasti lengvesnių būdų, kaip susigrąžinti pinigus.

Kreipkitės į skolų išieškotojus

Skolų išieškojimas – išsigelbėjimas tokiose situacijose. Kodėl verta kreiptis į skolų išieškotojus? Visų pirma, jie ne tik randa būdų, kaip sugrąžinti jums pinigus, bet ir tą daro operatyviai. Jums nereikės dalyvauti šiame procese, tik susigrąžinti prarastus pinigus. Na, o ir paslaugos bus nebrangios, be to, už jas mokėti galėsite iš atgautų pinigų.

Parduokite skolą

Neturite laiko, kurį galėtumėte skirti skolininkams? Norite susigrąžinti pinigus čia ir dabar? Tuomet praktiška rinktis skolos pardavimą. Skolos pardavimas yra puikus būdas, kaip susigrąžinti pinigus iš karto. Jums reikės tik rasti įmonę, kuri pasiūlys palankų pasiūlymą, pasirašyti dokumentus ir susigrąžinti dalį pinigų.

Author: Deimante