Kaip nesuklysti renkantis džiovyklę?

Tikriausiai kiekvienas namuose turi skalbyklę ir tikrai kiekvienas yra pagalvojęs apie džiovyklę. Galima išgirsti, kad yra visokių nuomonių, vieni sako, kad tai yra pakankamai naudingas daiktas, todėl jį gali rekomenduoti ir kitiems, kiti sako, kad tokio daikto namuose tikrai nereikia, nes kuo puikiausiai galima apsieiti be jo ir džiovyklę tik užima vietą. Tačiau kaip bebūtų, toks daiktas labai stipriai gali praversti namuose, todėl jeigu galvojate jį įsigyti, galite padaryti labai gerą sprendimą. O, kad variantas būtų kaip įmanoma geresnis, šiame straipsnyje norime papasakoti, į ką verta atkreipti dėmesį renkantis džiovyklę.

Dydis

Renkantis džiovyklę galima matyti, kad jų dydžiai yra nevienodi ir pasirinkimas yra pakankamai platus. Kai kurie gali sakyti, kad renkantis didžiausią galimą variantą, niekada nesuklysite. Tačiau pasižiūrėjus iš kitos pusės, jeigu rinksitės tik didelį dydį, jis užims pakankamai daug vietos ir ypač, jeigu šeima nėra didelė, tiesiog ji bus naudojama neekonomiškai. Tai yra džiovyklė veiks pustuštė, o energijos ims kaip už pilną. Tad labai svarbu pasirinkti tinkamą dydį, nes galutinė kaina daug priklausys nuo to.

Kaip ekonomiškai ji dirba

Dar vienas svarbus kriterijus, ant kurio galima suklysti tai yra džiovyklės ekonomiškumas. Pigesni variantai nėra tokie ekonomiški, todėl kaina jų yra žemesnė. Bet jeigu džiovyklė bus naudojama dažnai, tada elektros bus išnaudojama pakankamai daug ir po kelių metų sumokėtos sąskaitos bus pakankamai ženklios. O jeigu iš karto bus pasirenkamas toks variantas, kuris yra ekonomiškas, tai ir elektros sąskaitos nebus tokios didelės ir ilgam laikotarpiui brangesnė džiovyklė sumoje gausis pigesnis variantas.

Papildomos funkcijos

Pasirenkant džiovyklę galima turėti ne tik sausus drabužius, bet jie gali būti džiovinami taip, kad net ir labai jautrus audinys nebūtų sugadintas, nes tikrai ne visi drabužiai gali būti džiovinami įprastai. Tad džiovyklės gali turėti tokias papildomas funkcijas:

  • Automatinis džiovinimas. Parinkus tokią programą, pati džiovyklė galės nustatyti, kiek laiko turi vykti džiovinimas.
  • Garų programos dėka drabužiai gali būti išlyginami ir atrodys tarsi ką tik jūs pats juos būtumėte išlyginę.
  • Funkcija, kuri leis pradėti džiovinimą tada, kai jums bus patogu. Vadinasi net ir drėgnus drabužius galite sudėti kiek anksčiau, bet ji džiovinti galės pradėti po tam tikro laiko.
  • Speciali programa, kuri atsargiai džiovina medžiagas, su kuriomis reikia elgtis labai atsargiai. Tai gali būti šilkas, vilna ir kiti panašūs audiniai.
Author: Herkus