Kaip prižiūrėti savo automobilį?

Jūsų automobilis yra brangi investicija, kuria kasdien naudojatės, todėl svarbu juo rūpintis. Išlaikyti gerą savo automobilio būklę yra svarbu tiek ketinant naudotis savo automobiliu “iki galo”, tiek ketinant jį parduoti kitiems. Kuo geriau prižiūrėsite automobilį, tuo ilgiau jis jums tarnaus arba tuo didesnę sumą pinigų galite tikėtis gauti jį parduodant.

Ar automobilį parduotumėte automobilių supirkėjams, ar tiesiogiai kitiems vairuotojams, automobilio techninė būklė visada bus labai svarbi ir tiesiogiai įtakos jūsų transporto priemonės priemonės vertę. Išvaizda labiau svarbi ketinant autombilį parduoti žmonėms, kurie nori už vairo sėsti iš karto, o techninis stovis svarbus visais atvejais.

Štai keletas patarimų, kaip rūpintis savo automobiliu.

Susipažinkite su automobilio technine specifikacija

Tai gali atrodyti savaime suprantamas dalykas, tačiau nustebsite, kiek daug žmonių nesivargina susipažinti su techninėmis savo automobilio detalėmis. Svarbu pažinti savo automobilį iš vidaus ir iš išorės, o žinoti technines automobilio savybes – geriausia pradžia. Bent minimaliai pasidomėje savo automobiliu, paieškoję informacijos internete ar automobilių entuziastų bendruomenėse, ten rasite viską, ką reikia žinoti apie savo automobilį, pradedant rekomenduojamu slėgiu padangose ir baigiant naudotinos alyvos tipu ir kitomis detalėmis.

Atlikite reguliarią techninę priežiūrą

Kaip jums reikia reguliariai tikrintis pas gydytoją, taip ir jūsų automobiliui reikia reguliariai atlikti techninę priežiūrą ir tai nebūtinai turi būti oficiali įstatymo reikalaujama kasmetinė techninė apžiūra. Tai apima profilaktinę automobilio priežiūrą: diagnostiką, tokius dalykus, kaip tepalų keitimas, padangų slėgio ir geometrijos tikrinimas ir kt. Atlikdami reguliarią techninę priežiūrą galite išvengti rimtesnių problemų, kurias spręsti kainuos daug brangiau, nei atlikti profilaktinį automobilio patikrinimą.

Reguliariai keiskite alyvą

Vienas svarbiausių dalykų, kuriuos galite padaryti savo automobiliui, yra reguliariai keisti alyvą. Jos keitimo dažnis priklauso nuo jūsų automobilio modelio, jo markės ir vairavimo įpročių. Dėl konkretesnių skaičių informacijos ieškokite internete.

Patikrinkite padangų slėgį

Kitas paprastas, bet svarbus patarimas – reguliariai tikrinkite padangų slėgį. Tinkamai pripūstos padangos gali padėti padidinti degalų ridą ir prailginti padangų tarnavimo laiką.

Reguliariai plaukite ir vaškuokite automobilį

Švarus automobilio vidus ir išorė padės prailginti jo tarnavimo laiką ir išlaikyti geriausią išvaizdą. Reguliariai plaudami ir vaškuodami automobilį apsaugosite dažus ir padėsite išvengti rūdžių.

Stebėkite įspėjamuosius ženklus

Atkreipkite dėmesį į savo automobilį ir į tai, ką jis jums sako. Jei išgirdote keistus garsus arba pastebėjote, kad kažkas neatrodo gerai, neignoruokite to. Tai gali būti įspėjamieji didesnės problemos požymiai, todėl visada geriausia, kad ją kuo greičiau patikrintų specialistas.

Važiuokite atsargiai

Tai, kaip vairuojate, gali turėti didelę įtaką jūsų automobiliui. Staigus įsibėgėjimas ir sustojimas, taip pat greičio viršijimas gali pagreitinti jūsų automobilio “nusidėvėjimą”. O jei gyvenate ten, kur būna blogos oro sąlygos ir nėra kokybiškų kelių, vairuodami būkite išskirtinai atsargūs.

Statykite automobilį saugioje vietoje

Kai statote automobilį, skirkite laiko saugiai vietai rasti. Tai reiškia, kad venkite vietų, kur yra daug eismo arba kur jūsų automobilį gali apgadinti kitos transporto priemonės. Jei galite, statykite automobilį garaže arba po stogu, kad automobilis būtų apsaugotas nuo netinkamų oro sąlygų įtakos.

Automobilio priežiūra nebūtinai turi būti sudėtinga ar užimti daug laiko. Laikydamiesi šių paprastų patarimų, galite pailginti savo automobilio tarnavimo laiką ir išlaikyti geriausią jo išvaizdą ilgus metus. Tai savo ruožtu gali įtakoti ir automobilio kainą, jei kada nuspręsti savo automobilį parduoti supirkėjams ar kitiems vairuotojams.

Author: Herkus