Ar verta kreiptis į specialistus dėl automobilio patikros prieš pirkimą?

Jeigu iki šiol nepirkote automobilio, tuomet greičiausiai net nesuvokiate, koks rizikingas ir sudėtingas yra šis procesas. Deja, bet perkant automobilį likti apgautu yra visiškai realu. Neretai perkant automobilį pirmą kartą tenka ne tik sumokėti pinigus ir likti be automobilio, bet ir turėti daug nemalonių problemų. Taigi, jeigu nenorite susidurti su tokiomis situacijomis, siūlome rinktis automobilio patikrą prieš pirkimą. Automobilio patikra prieš pirkimą padės išvengti apgavystės. Ne tik išvengsite sukčių, bet ir galėsite būti tikri, kad prieš perkant automobilį būsite informuoti apie visus defektus. Deja, bet pardavėjai neretai neparašo visų defektų skelbime, kadangi bando juos nuslėpti arba tiesiog jų nepastebi. Tokiais atvejais naudinga turėti patyrusį specialistą, kuris padėtų jums išvengti tokios situacijos. Jeigu specialistas pastebės defektus, tuomet galite būti tikri, jog ne tik neįsigysite automobilio su nepaminėtais defektais, bet ir sutaupysite. Juk pastebėjęs neparašytus defektus specialistas galės paprašyti, jog pardavėjas sumažintų kainą.

Kiek kainuoja patikra prieš pirkimą?

Automobilio patikra prieš pirkimą gali kainuoti nuo keliasdešimt eurų iki kelių šimtų. Kaina priklauso nuo to, kokios paslaugos jums reikalingos ir kiek specialistui reikės praleisti laiko derintis dėl jūsų automobilio. Jeigu norite, kad specialistas ne tik susitartų dėl automobilio pardavimo ir jį apžiūrėtų, bet ir iš esmės pasirūpintų visu pardavimu ir automobilio registracija, tuomet greičiausiai teks mokėti apie kelis šimtus eurų.

Ar paslaugos atsiperka?

Nepaisant to, jog automobilio patikra prieš pirkimą nėra labai pigios paslaugos, jos gana naudingos ir dažniausiai atsiperka. Sumokėti už paslaugas turėsite jūs, o ne automobilio pardavėjas, tačiau tam tikra prasme visi pinigai sugrįš. Pagalvokite, ar pirkdami automobilį sugebėtumėte derėtis dėl kainos ir ją sumažinti? Greičiausiai ne. Tuo tarpu specialistas sugebės ne sumažinti kainą, bet ir užtikrins, kad automobilis bus parduotas geromis sąlygomis, neslepiant jokių defektų. Pirkti automobilį be specialistų ne tik nesaugu, bet ir neapsimoka, kadangi greičiausiai reikės kainuos brangiau.

Author: Deimante