Kurį butą pirkti Vilniuje: naujos ar senos statybos?

Jeigu nusprendėte pirkti butą Vilniuje, tuomet greičiausiai šiuo metu sukate galvą, kokį pasirinkti. Kai kurie svajoja apie seną butą senamiestyje iki tol, kol sužino, kokios jų kainos, kiti galvoja, kad sovietiniai butai prastesniuose rajonuose kainuoja nebrangiai, todėl juos įsigyti ir atlikti renovaciją apsimoka kur kas labiau, nei pirkti naujos statybos butą, tačiau kaip yra iš tikrųjų?

Naujos statybos butai Vilniuje – brangesni, tačiau taupūs

Viena iš priežasčių, kodėl turėtumėte pagalvoti apie naujos statybos butą yra ta, jog jie kur kas ekonomiškesni. Dažniausiai naujos statybos butai Vilniuje gauna daug dėmesio dėl to, kad jie atitinka aukštesnę energinio naudingumo klasę, todėl už komunalinius mokesčius reikia mokėti kur kas pigiau.

Kaimynai

Turbūt įprasta, jog į naujus butus kraustosi jaunos šeimos, kurios į gyvenimą žiūri jaunatvišku požiūriu. Tad, jeigu norite, kad kaimynai būtų jauni, mėgstantys bendrauti ir ieškantys draugų, tuomet rinkitės naujos statybos butus. Dažniausiai senos statybos namuose gyvena vyresni žmonės, kurie butus įsigijo prieš daug metų ir nesiruošia iš jų kraustytis. Pasitaiko, kad prastuose rajonuose gyvena šeimos, kurios neturtingos ir vartoja daug alkoholio. Tokių kaimynų nei vienas nenorėtų. Rinkdamiesi butą atsižvelkite į kaimynus, nes tai labai svarbu, ypatingai tokiame mieste kaip Vilnius.

Kaina

Žinoma, kiekvienas nori už butą mokėti kuo pigiau. Tačiau rinkdamiesi butą iš karto atkreipkite dėmesį ne tik į tai, kiek už jį mokėsite, bet ir kiek kainuos remontas. Jeigu butas senas, tuomet greičiausiai ne tik reikės daug ką keisti, bet ir remontas bus kur kas brangesnis. Neretai pasitaiko, kad jaunos šeimos perka seną butą, nes tikisi, kad galės nebrangiai atlikti remontą, tačiau tenka nusivilti.

Rajonas

Naujos statybos butai Vilniuje neretai statomi rajonuose, kuriuose ne tik retai vykdomi nusikaltimai, bet ir apie jokius pavojus nereikia galvoti. Tai taikūs rajonai, kuriuose daug mokyklų, parduotuvių. Pirkdami butą atsižvelkite į tai.

Author: Deimante