Kaip paruošti automobilio pirkimo-pardavimo sutartį?

Turėti savo transporto priemonę svajoja daugelis. Todėl nenuostabu, jog įsigiję pirmąjį automobilį jauni žmonės taip jį brangina ir saugo. Tačiau automobilio pirkimas kartais tampa visišku košmaru. Jeigu nenorite susidurti su tokia situacija, ruoškite pirkimo-pardavimo sutartį atsargiai.

Sužinokite, kas tikrasis automobilio savininkas

Nepaisant to, koks banalus šis patarimas, turėtumėte atkreipti dėmesį į tai, kas tikrasis automobilio savininkas. Deja, bet perkant automobilį kartais tenka susidurti su aferistais, kurie parduoda ne savo, o svetimą automobilį. Venkite tokių pardavėjų, kadangi per juos ne tik prarasite pinigus, bet ir turėsite spręsti daug nesklandumų. Pasidomėkite, kas automobilio savininkas, jeigu tai ne parduodantis žmogus, tuomet prašykite, kad galėtumėte susitikti su savininku. Jeigu atsisakys, tuomet nutraukite derybas ir pirkite kitą transporto priemonę.

Nepamirškite įrašyti savininko deklaravimo kodą

Kol kas įrašyti SDK kodą nėra privaloma, tačiau rekomenduojama. Atsižvelgiant į tai, jog SKD kodo paieška nėra sudėtinga, turėtumėte skirti laiko ir surasti bei įrašyti kodą.

Skirti laiko informacijos peržiūrai ir sutikrinimui

Kai kurie skiria mažai dėmesio pirkimo-pardavimo sutarties sudarymui. Greitai viską surašo ir perduoda pardavėjui, kad pasirašytų. Toks neatidumas nesuteiks naudos. Būkite budrūs ir patikrinkite, ar viską surašėte teisingai, ar nepraleidote detalių. Kiekvienas faktas turi būti patikrintas, kadangi bet kas gali būti priežastis, dėl ko neteksite pinigų. Nors apgavysčių mažėja, vis dar tenka kai kuriems susidurti su apgavystėmis perkant automobilius, todėl nesuteikite sukčiams progos jus apgauti ir atidžiai ruoškite sutartį.

Surašykite defektus

Kai kurie pamiršta sutartyje surašyti defektus. Toks neatidumas neretai nepasitarnauja. Jeigu surašysite defektus ir po kurio laiko pastebėsite, kad tam tikri defektai buvo nenurodyti, tuomet lengvai atgausite dalį sumos. Tačiau atkreipkite dėmesį į tai, kad pavyks atgauti sumą tik tokiu atveju, jeigu kiti defektai bus parašyti sutartyje. Priešingu atveju tiesiog pardavėjas nurodys, kad apie šį defektą buvote kalbėję.

Kaip rasti SDK kodą?

SKD kodo paieška nėra sudėtinga. Apsilankykite Regitros oficialiame puslapyje, ten rasite ne tik SDK kodą, bet ir reikiamą informaciją.

Author: Deimante