Google reklama: daugybė būdų pasiekti klientus lengviau

Dažnai išgirdus terminą Google reklama susimąstome tik apie pagrindinę jos galimybę – aukštos pozicijos paieškos sistemoje pagal tam tikrus raktažodžius. Tačiau Nomadomas.lt specialistai sako, jog Google reklama siūlo daug daugiau variantų, kaip pasiekti savo kleintus ir pasiūlyti jiems savo produktus ar paslaugas. Taip pat Google reklama gali tapti ne tik pardavimų skatinimo priemone, bet ir žinomumo skatinimo įrankiu. Kaip visa tai vyksta? 

Vaizdinė Google reklama

Naršydami įvairiuose portaluose mes išvystame įvairias vaizdines reklamas. Įsijugdami įvairias programėles telefone mes taip pat matome daugybę skirtingų reklamų. Visa tai – Google reklama. Tiksliau, vaizdinė jos forma. Google Ads reklamos įrankis naudotojams leidžia kurti įvairias vaizdines reklamas tiek statinių paveikslėlių pavidalu, tiek judančių (gif formatu). Vaizdinės reklamos gali būti skirtingų dydžių, nuo ko ir priklauso, kokioje vietoje jos bus rodomas. Tokia Google reklama yra puikus būdas supažindinti naują auditoriją su jūsų įmone ir skatinti atpažįstamumą per vizualus. Tai patrauklus būdas prisitatyti pateikiant pagrindinę informaciją ar naujus pasiūlymus. 

Vaizdinė Google reklama gali būti dviejų tipų: kurta jūsų pačių (arba geriau profesionalių grafikos dizainierių) arba generuojama automatiškai iš jūsų įkeltų paveikslėlių (logotipas, produktų/paslaugų nuotraukos, kitos asociatyvios nuotraukos, įkeltas tekstas). Kurią formą geriau rinktis? Vieno teisingo atsakymo nėra, tačiau yra rekomendacijos. Jeigu norite profesionalių, patrauklių ir aiškiai įmonę pristatančių banerių – rinkitės Google vaizdinę reklamą įkelti patiems. Tačiau, jei turite daugybe produktų, automatiškai generuojama Google reklama gali būti patogesnis pasirinkimas.

Reklama pagal lokaciją

Google reklama taip pat naudinga ir tiems verslams, kurie savo produktus ar paslaugas teikia tik tam tikrose lokacijose. Dažnai tai būna specifiniai verslai, tokie kaip restoranai, parduotuvės, kurios prekiauja ne tik internetu, grožio salonai ir panašiai. Tokiems verslams galimi du reklamos variantai: naudotis paprasta paieškos reklamas susiaurinas lokacijos nustatymus arba lokali reklama žemėlapiuose. 

Tokia Google reklama padeda pritraukti arti esančius klientus, kurie gali patogiai pas jus atvykti ir apsilankyti. Ko reikia šiai reklamai? Turėti sukūrus savo verslo profilį Google sistemoje. Užpildote visą reikiamą informaciją ir Google reklama naudosis šiais duomenimis, kad reklamuotų jūsų verslą.

Turbūt nerasite tokio verslo, kuriam netiktų Google reklama

Ieškodami sau tinkamų prekių ir paslaugų žmonės naršo įvairiose paieškose – Google viena pagrindinių. Tad koks verslas nenorėtų būti čia matomas? Nors atsirasti Google paieškoje ne visada reikia Google reklamos, tai yra greitas ir lengvas būdas atsirasti ten, kur yra jūsų auditorija.

Author: Herkus