Akių lašai ar akių masažuoklis?

Pastaraisiais metais akių masažuokliai išpopuliarėjo ir dabar laikomi būtinu daugelio atsipalaidavimo priemonių rinkinių priedu. Jie siūlo daugybę privalumų, įskaitant pagalbą norint sumažinti akių įtampą ir skausmą, sumažinti senėjimo požymius, palengvinti tamsius ratilus ir pagerinti bendrą nuotaiką bei savijautą.

Kas yra akių masažuoklis?

Akių masažuoklis yra prietaisas, skirtas nuraminti, atpalaiduoti ir masažuoti akis, paprastai stimuliuojant tam tikras veido ir akių vietas. Stimuliuojant šias vietas, akių masažuoklis skatina kraujotaką, taip sumažėja akių įtampa.

Kaip jis veikia?

Ekrano laikas sukelia nuovargį, dėl kurio atsiranda raukšlės ir ankstyvo senėjimo simptomai. Akių masažuokliai nuramina ir atkuria jungiamuosius audinius, tokiu būdu streso ir ekrano laiko padariniai netampa fiziniais, ilgalaikiais.

Akių įtempimas gali sukelti galvos skausmą, todėl akių masažuoklis sumažina galvos skausmą, mažindamas akių įtampą. Daugelis akių masažuoklio modelių užstoja šviesą, tai padeda akims atsipalaiduoti. Jis taip pat veikia aplink akis, masažuodamas smilkinius ir kitus akupunktus aplink veidą. Galiausiai masažuoklis yra naudingas odai. Odos aplink akis masažas pagerina kraujotaką, užkirsdamas kelią odos senėjimui, taip pat, gerindamas regėjimą.

Režimai

Skirtingi nešiojamųjų akių masažuoklių modeliai turi savo privalumų ir režimų. Dažniausiai įtraukti režimai yra šie:

  • Karštas kompresas – tobulas pasirinkimas akių nuovargiui sumažinti
  • Oro slėgis ir vibracija – puikiai tinka odos elastingumui gerinti
  • Šiluma – puikiai tinka kraujotakai pagerinti
  • Atpalaiduojančios muzikos pasirinkimas

Padeda išsausėjusioms ar niežtinčioms akims

Dėl švelnių vibracijos bangų ir šildančio efekto akių masažuoklis taip pat gali būti puikus būdas greitai nuraminti išsausėjusias, niežtinčias akis ir yra daug veiksmingesnis už akių lašus, kurie gali dar labiau išsausinti akis. Ilgalaikis naudojimasis kompiuteriu ir buvimas prie skaitmeninių ekranų gali turėti įtakos mūsų ašarų išsausėjimui. Pagrindinė priežastis yra ta, kad naudodamiesi kompiuteriu mes mirksime 66% mažiau, palyginus su kita kasdiene veikla.

Ar verta?

Akių masažuoklis siūlo daugybę privalumų – nuo ​​švelnaus masažo, padedančio užmigti, iki galimybės palaikyti bendrą akių sveikatą. Kokybiškas akių masažuoklis yra puiki investicija į bendrą sveikatą ir gerovę. Masažuoklis padeda atsipalaiduoti, mažina smulkiąsias linijas ir raukšles, stiprina odos stangrumą ir sveikatą bei mažina nuovargį.

Turintiems kataraktą, tiems, kuriems buvo atlikta akių operacija ir turintiems tinklainės problemų akių masažuoklio naudoti nepatariame.

 

Author: Deimante