Kelionės kemperiu. Praktiški patarimai!

Savarankiškos kelionės į užsienį tampa vis populiaresnės. Tad natūralu, jog būsimi keliautojai susiduria su informacijos stoka ir ieško patarimų internete. Šiandienos straipsnyje norime pasidalinti asmenine patirtimi, kaip pasiruošti kelionei į užsienį su kemperiu. Tikimės, jog informacija bus naudinga ir ja pasinaudosite.

  • Tinkamo kemperio pasirinkimas: Rinkdamiesi kemperį pagalvokite, į kokias keliones norite vykti ir kokių savybių jums reikia, kad kelyje jaustumėtės patogiai. Pavyzdžiui, jei planuojate daug keliauti bekele, jums reikės tokiam reljefui pritaikyto furgono.
  • Transporto priemonės komplektacija: Kai jau turite kemperį, metas jį aprūpinti visais būtiniausiais daiktais. Tai apima tokius dalykus kaip lova, daiktų laikymo vieta ir virtuvė. Tai galite padaryti patys arba įsigyti rinkinį, kuriame yra viskas, ko reikia.
  • Draudimas: Prieš išvykdami į kelią įsitikinkite, kad esate tinkamai apsidraudę. Tai apsaugos jus nelaimingų atsitikimų ar gedimų atveju.
  • Techninė priežiūra: Svarbu reguliariai prižiūrėti kemperį, kad jis sklandžiai veiktų. Tai reiškia, kad reikia tikrinti alyvą ir padangų slėgį, taip pat įsitikinti, ar veikia visi žibintai.
  • Gedimai: Jei vis dėlto patirsite gedimą, svarbu žinoti, kaip jį pašalinti. Tai apima tokius dalykus, kaip padangos keitimas ar tepalų, ar langų skysčio papildymas. Naudingų instrukcijų galite rasti internete arba kemperio knygutėje.
  • Prieš leisdamiesi į kelionę įsitikinkite, kad esate pasiruošę viskam. Turėkite vietovės žemėlapį, taip pat pirmosios pagalbos vaistinėlę ir žibintuvėlį.

Dažniausiai daromos klaidos:

Kai kurie žmonės klysta manydami, kad keliaudami kemperiu jie gali viską daryti savo nuožiūra. Taip nėra. Svarbu suplanuoti maršrutą ir įsitikinti, kad žinote, kur vykstate.

Kita klaida – neturėti pakankamai atsargų. Įsitikinkite, kad turite pakankamai maisto ir vandens kelionei, taip pat atsarginę padangą ir keletą įrankių.

Galiausiai pasirūpinkite, kad kelionė jums patiktų. Nesinervinkite dėl smulkmenų ir skirkite laiko tyrinėjimui.

Skirkite pakankamai laiko poilsiui, atminkite, jog važiuojate atostogų! O ne darbo reikalais. Rekomenduojame pasiekus vienus ar kitus kelionės tikslus skirti laiko pasyviam poilsiui atgauti jėgas.

Apibendrinimas ir išvados

Mūsų nuomone, tai yra vienas iš didžiausių kelionės kemperiu privalumų: galite keisti aplinką taip dažnai, kaip tik norite nesirūpindami apgyvendinimo vietos paieška

Žinoma, yra ir trūkumų, pvz., didelės kuro išlaidos ar reguliarią techninę priežiūrą. Tačiau apskritai manome, kad privalumai nusveria trūkumus.

Daugiau informacijos apie tai kas yra kelionės užsienyje nuorodoje

Author: Herkus