Ką kiekvienas turėtų žinoti apie BIM modeliavimą?  

Norint pritraukti kaip įmanoma daugiau klientų statybos sektoriuje, reikia beveik kiekvieną dieną tobulėti, nes greitas gyvenimo ritmas tokį tempą ir diktuoja. Naujai vystomos technologijos leidžia ne tik greitai, bet ir efektyviai plėstis statybos sektoriuje ir kokybiškai statyti naujus projektus. Vienas tokių pagalbininkų yra BIM modeliavimas, tad apie jį plačiau ir papasakosime šiame straipsnyje.

Siekiančioms kokybiškumo

Tos įmonės, kurios renkasi BIM modeliavimą iš karto galima sakyti, kad yra šiuolaikiškos, norinčios turėti gerą vardą, nes būtent tai gali pakelti visą darbų kokybiškumą, greitumą ir atnešti dar daugiau naudų. Tikriausiai kiekvienas naudos gavėjas nori dalyvauti visame statybų projekte, matyti atliekamus darbus ir kitus svarbius žingsnius, o BIM modeliavimas būtent tai ir gali duoti. Todėl pateikus visą informaciją klientams, tikrai galite tikėtis pačių geriausių rekomendacijų, pagyrimų ir kitų gerų žodžių, o tai padeda pritraukti vis daugiau naujų klientų.

Ką duoda BIM modeliavimas?

Kaip ir minėjome anksčiau, vienas svarbiausių dalykų, ką jis gali duoti yra tai, kad galutinis gavėjas gali dalyvauti visuose procesuose, kurie yra vykdomi, o tai yra labai svarbu. Dar vienas dalykas, kurį verta paminėti yra tai, kad dirbant su BIM modeliavimu galima tikėtis žymiai greitesnio darbo ir informacijos pasidalijimo. Nes ten gali susirinkti visi darbuotojai, kurie yra susiję su namo projektu ir vienoje vietoje aptarti visus kylančius klausimus. Be to, ten galima matyti visą informaciją, kuri jau buvo atlikta, kas leidžia tuoj pat pradėti kitus reikiamus žingsnius. Tad kaip matome, šio modeliavimo yra tikrai ne vienas pliusas, kuris duodą naudą ne tik statantiems, bet ir pačiam galutiniam vartotojui.

Ar visos įmonės gali naudoti BIM modeliavimą?

Vienareikšmiškai galima atsakyti, kad taip, visos įmonės gali naudoti BIM modeliavimą. Turbūt tai būtų ir rekomendacija, nes tokiu būdu būtų galima palengvinti darbo procesus, būtų kur kas paprasčiau viską aptarti, pasidalinti reikiama informacija. Be to, toks darbas eitųsi žymiai sklandžiau ir greičiau, nes visa informacija būtų matoma ir pasiekiama vienoje vietoje. Tad kuo daugiau įmonių naudos BIM modeliavimą, tuo daugiau klaidų bus galima išvengti ir tie, kas perka statomus namus ar kitus pastatus bus patenkinti, nes nereikės matyti broko, kurį vėliau reikės remontuoti toms įmonėms, o tokie darbai pelno tikrai nedidina.

 

Author: Deimante