Boileris – puikus pasirinkimas bet kokiems namams

Tinkamai pasirinktas boileris gali atnešti labai daug naudos. Tai žinodami žmonės renkasi jį vis dažniau. Tačiau kaip ir kiekvienas daiktas, taip ir šis, tinkamai nepritaikytas gali neduoti tokios didelės naudos kaip norima. Prieš jį įsirengiant reikėtų apsvarstyti nemažai dalykų, nes kiekvienoje patalpoje jis gali veikti skirtingai. Tad šiame straipsnyje ir trumpai papasakosime, kokia boilerių nauda gali būti gaunama skirtingose patalpose.

Geriausias pasirinkimas nuosaviems namams ir kotedžams

Kombinuoti boileriai galėtų būti vienas iš geriausių pasirinkimų, jeigu šiuose namuose yra įrengtas atskiras šildymo katilas. Nes boileris gali būti prijungtas prie jo ir teikti efektyvią naudą ne tik žiemos, bet ir vasaros sezonu. Vasarą jis kuo puikiausiai karštą vandenį teikti gali elektros pagalba, o žiemą galima naudoti dujinius arba kitus kuro katilus. Kombinuoti boileriai yra žymiai efektyvesnis ir ekonomiškesnis sprendimas.

Tinkamiausias pasirinkimas butuose

Gali pasirodyti keistą, tačiau net ir butuose gali būti montuojami boileriai. Aišku, ne bet kokie, o elektriniai, kurie naudoja elektros energiją. Aišku, toks vandens kaitinimas vyksta palaipsniui, bet juos nesunku įrengti, nes jiems nereikalinga specifinė elektros izoliacija. Pasirinkus aukštos kokybės izoliacines medžiagas galima sutaupyti nemažai elektros energijos, tad tokiu atveju labai didelio elektros sunaudojimo skirtumo nepamatysite.

Ieškantiems mažiau aplinką teršiančio prietaiso

Netiesioginio šildymo boileriai gali vandenį šildyti padedant išoriniams šaltiniams, tokiems kaip saulės kolektorius ar kiti elektros energijos šaltiniai. Dažniausiai tokios rūšies boileriai turi turėti du šilumokaičius, todėl yra sudaroma galimybė naudoti elektrinį tentą.

Kada rinktis vertikalų, o kada horizontalų boilerį?

Jau išsiaiškinome, kokioje patalpoje geriausia rinktis tam tikros rūšies boilerius. Tačiau turbūt ne vienam kyla klausimas, kada geriausia rinktis vertikalų, o kada – horizontalų. Daug nenusimanant apie juos gali atrodyti, kad nėra didelio skirtumo, kokį pasirinkti, nes jie gaminami dviem būdais, kad būtų lengviau jį sumontuoti tam skirtoje vietoje. Tačiau šių dviejų skirtingų padėčių boileriai turi tam tikrus skirtumus, kurie yra reikšmingi ir renkantis visada svarbu atkreipti dėmesį į jį. Vienas pagrindinių skirtumų yra tas, kad rinkdamiesi horizontalų boilerį jus turėsite sueikvoti daugiau energijos, negu vertikaliam boileriui, nes horizontaliame vanduo greičiau susimaišo ir norint gauti karštesni vandenį reikia daugiau energijos jį sušildyti. Vertikaliame boileryje vanduo leidžiamas nuo viršaus, o šaltas duodamas į apačią, todėl tokiu būdu vanduo ne taip greitai susimaišo ir jam pašildyti nereikia papildomos energijos.

Author: Deimante